Monitoring / Integriteitscontrole van constructies

Geo-Elektrische Monitoring voor langdurige Bescherming van het milieu

TEXPLORS’ MSS® Sealing Integrity Monitoring System bewaakt permanent de vloeistofdichtheid van alle soorten constructies. Wij voegen een extra veiligheidsniveau toe daar waar u zich geen lekkage kunt veroorloven.

Automatisch lekkage alarm

Vroegtijdige detectie van lekkage zones om de opgeslagen grondstoffen en het milieu te beschermen

Snelle installatie na
aanleg van de constructie

In den de meeste gevallen zijn alle kabels binnen 1 week aangelegd bovenop de constructie

Sensoren & kabels
gecertificeerd voor 100 jaar

Geen gewichtsbeperking, bestand tegen pH 1-14

Sensoren bestrijken grote oppervlakken

Per sensor tussen 1.000 – 3.000 m2 constructie

Lokaliseren van de lekkage

Detectie van beschadigde gebieden maakt snelle en gerichte reparatiewerkzaamheden mogelijk

 Service & onderhoud

Regelmatige ondersteuning op afstand aan de hand van een servicecontract

Onze technologie en service voor permanente monitoring is belangrijk voor de lange termijn bescherming van de opgeslagen materialen, het milieu, het grondwater en kwetsbare gebieden.

Ongeacht de toepassing – als u de kwaliteit van uw  constructie wilt  waarborgen, doet ons MSS® Sealing Integriteit monitoring systeem het werk voor u.

24/7 Integriteitsbewaking van uw opgeslagen middelen

 • Alle soorten constructies
 • Verlenging van de levensduur van de constructie. Maakt uitbreiding mogelijk
 • Werkt uitstekend onder moeilijke omstandigheden en in complexe industriële gebieden

Het op niveau waarborgen van kwaliteit en het beheersen van risico’s

Wat onderscheidt ons?

TEXPLOR heeft een compleet ‘turnkey’ Sealing Integrity Monitoring System ontwikkeld dat vanaf het begin van uw bouw tot in lengte van jaren zorgt voor het hoogste niveau van kwaliteitscontrole en risicomanagement.

Ons permanent monitoring systeem kan helpen het risico van milieuverontreiniging te verminderen, wat een grote zorg iEen van de grootste zorgen van eigenaren van stortplaatsen, mijnen en industrieterreinen is het risico op milieuverontreiniging. Ons permanent monitoring systeem kan helpen dit risico te berekenen kan ook helpen beschermen tegen kostbaar verlies van producten in mijnbouwtoepassingen en helpen bij het behoud van zoetwaterbronnen.

Texplor is toegewijd aan zijn high-tech benadering van lekdetectie, Texplor staat pal achter de high-tech benadering van zijn lekdetectie, en past deze toe op elke stap van de aanleg; van de eerste technische planning tot de installatie en het opzetten van het systeem.

Technologie is de sleutel tot symbiose tussen industrie en milieu

Wij zijn marktleider op het gebied van permanente lekdetectiesystemen om lekken op te sporen en onopgemerkte schade te voorkomen.

Onze bijdrage aan mens en milieu is een geavanceerd permanent monitoring systeem dat constructies van allerlei aard veiliger maakt door hun dichtheid permanent te controleren. Deze zekerheid betekent een bevestigde betrouwbaarheid van deze systemen, zodat mens en milieu beschermd zijn.

Onze klanten vertrouwen op ons om oplossingen te leveren die bestand zijn tegen vrijwel elke denkbare bedreiging en tegelijkertijd de best mogelijke prestaties leveren.

En wij nemen die verantwoordelijkheid serieus.

Scala van toepassingen

Stortplaatsen

Stortplaatsen voor gevaarlijk afval

Vijvers

Bekkens & bassins

Tankparken

Opslagvoorzieningen

Daken

Hoe werkt het

Slimme kwaliteitscontrole op lekkage

Het MSS® Sealing Integrity Monitoring System meet periodiek of continu, waardoor eventuele lekkageproblemen in.

Ons permanent Monitoring Systeem werkt door het automatisch meten en evalueren van de elektrische velden boven en onder de constructie met behulp van Texplor’s MSS® CombiModules, Enkelvoudige Sensoren of Sensorkabels.

De kern van het systeem is de centrale computer unit die de meetcycli controleert, de gegevens in een database opslaat en automatisch berekent wanneer zich een alarmsituatie voordoet.   In geval van lekkage wordt een optisch en/of akoestisch signaal afgegeven in de centrale meetunit en doorgestuurd naar het elektronische bewakingssysteem van de klant

In geval van lekkage wordt een optisch en/of akoestisch signaal afgegeven in de centrale meetunit en doorgestuurd naar het elektronische bewakingssysteem van de klant.

Gecertificeerd en betroubaar

De MSS® CombiModules zijn bestand tegen druk van  > 10 MPa en ze zijn bestand tegen vloeistoffen of materialen met pH-waarden 1-14..

Door het gebruik van laagspanning kan het systeem ook worden gebruikt in explosiebeveiligde omgevingen.

Het MSS® Sealing Integrity Monitoring System werkt conform AS SIKB 6702 (Nederland), en kan lekken groter dan 1 mm² opsporen volgens ASTM D 7909/14 (USA)

 • MSS® CombiModules: 100 jaar gecertificeerde levensduur
 • Productie overeenstemming. DIN ISO 9001:2015, werking  conformAS SIKB 6702 (NL)
 • Lekkageresolutie op millimetergrootte (≥ 1 mm²)

Uitgelichte Projecten

Afgestemd op behoeften van onze klanten

Planning & installatie van ons bewakingssysteem

Het begint allemaal tijdens de planningsfase. De systemen zijn projectspecifiek en kunnen aan elke situatie of locatie worden aangepast.

Ons technisch team beoordeelt het geplande ontwerp van het bassin of de constructie en plant het ontwerp van het MSS® Sealing Integrity Monitoring System specifiek voor elk project om de beste en kosteneffectieve prestaties te garanderen.

De installatie van onze systemen vindt plaats na de installatie van de constructie of tijdens de uitbreiding ervan in een korte tijd. MSS® CombiModules worden in het geomembraan gelast. Alle kabels worden boven op de constructie gelegd, zodat geen installatie onder het geomembraan nodig is. Het systeem kan in nieuwe of bestaande constructies worden geïnstalleerd of op elk gewenst moment worden uitgebreid. 

Het raster van de sensoren is individueel aangepast en geoptimaliseerd voor de plaatselijke omstandigheden. Alle elektrische en bewakingscomponenten worden ter plaatse gemonteerd en zijn  gemakkelijke toegankelijk voor service en onderhoud. 

Texplor stuurt een team van deskundigen ter plaatse voor een goede inbedrijfstelling van het systeem en voor opleiding van de operators. 

Gebruik onze innovatieve technologie & know how om uw projecten optimaal te laten slagen

contact opnemen:

  Door dit bericht te versturen stemt u ermee in dat uw ingevoerde gegevens (naam, e-mailadres en bericht) worden opgeslagen overeenkomstig ons privacybeleid.

  Bel ons:

  Tel.: +31 (0) 76 543 35 00

  E-mail ons:

  E-Mail: office.benelux@texplor.nl